100 år tillsammans

Rönninge Tennisklubb fyller 100 år 2019 vilket bl.a. har firats med stor fest, tennistävlingar och fotoutställning på Salems bibliotek. Här kan du läsa mer om klubbens historia i korthet och kika på en film som visar tennisspel på de gamla utomhusbanorna när det begav och arbetet när klubbens första inomhushall färdigställdes tidigt 90-tal.

I början av 1900-talet var Rönninge ett mindre samhälle under uppbyggnad. Flera förmögna stockholmare byggde sommarhus och till en början bedrevs tennisspel på privata banor. 1919 bildades Rönninge Tennisklubb och antalet medlemmar maximerades till 30 stycken.

Allmän tennisbana 1920-talet
I början av 20-talet anlades en allmän tennisbana, alldeles intill järnvägsspåret vid nuvarande Tallsätravägen. Det finns många roliga historier dokumenterade från den tiden, bl.a. den när tennisintresserade kung Gustaf V gjorde uppehåll alldeles invid tennisplanen för att heja på ett gäng lokala tennisspelande pojkar.

Första inomhushallen
1991 köpte klubben en hall av ett företag som anlagt den för golfutslag några år tidigare och klubben fick ett rejält lyft. Salems kommun köpte tomten och tennisklubben byggnaden. Den 3 februari 2010 rasade hallen p.g.a. att stora mängder snö och is hade samlats på tältkontruktionens tak.

550 medlemmar
Som genom ett under skadades ingen av spelarna som befann sig i hallen. Inom nio månader byggde klubben upp en ny hall, bl.a. med stöd från Salems kommun. Idag har Rönninge Tennisklubb ca 550 medlemmar som alla dagar i veckan spelar matcher, tränar och trivs i klubbens gemenskap. Vår yngsta spelande medlem är 7 år och den äldsta 94 år.